Förlagssystem söker en HR-chef

Är du utbildad inom HR och är sugen på ett uppdrag där du får använda hela din breda kunskap inom kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö och chefsstöd? Vill du sitta i en ledningsgrupp tillsammans med företagets övriga ledning där din roll är att företräda HR-området? Då kanske det här är ett jobb för dig.

Förlagssystem är ett expansivt logistikföretag som erbjuder tjänster till bokförlag, bokklubbar och internetbokhandlare och vi har Sveriges bredaste sortiment av böcker mot bokhandeln. Dessutom erbjuder vi tjänster till marknader utanför bokbranschen där vi hanterar ett antal spännande kunder inom näthandel mot konsument. Vi omsätter ca 300 Mkr per år. Vårt huvudkontor finns i Stockholm med omkring femton administrativa tjänster. Lagret, all produktion och resterande administrativa funktioner finns i Falun där majoriteten av våra 190 anställda arbetar.

Under de senaste åren har vi på Förlagssystem lagt stort fokus på att utveckla kulturen och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Med implementering av värdeorden tillsammans, glädje, kunskap, engagemang och ansvar vill vi värna om våra medarbetares hälsa, välmående och professionalitet i sin yrkesroll. Vi har även sett över våra processer, rutiner och dokument inom HR-området. Men än finns det mycket kvar. Vi söker nu en HR-chef som vill vara med oss och bidra med kunskap, engagemang och driv i den fortsatta utvecklingen. Är det du?

OM TJÄNSTEN
Som HR-chef på Förlagssystem ansvar du för hela HR-området och arbetar nära VD och övriga chefer i företaget. Du sköter löpande uppgifter i årshjulet och stöttar både nya och erfarna chefer i deras chefsroller. Att leda MBL, arbetsmiljökommitté, lönerevision och rehabiliteringsuppföljning är några av dina ansvarsområden.

HR-avdelningen på Förlagssystem består av en HR-chef och en lönespecialist, så i rollen som HR-chef blir du i nuläget chef till en medarbetare. Tjänsten är placerad i Falun.

VI ERBJUDER DIG
Förlagssystem har gjort en stor förflyttning inom HR-området under de senaste åren och som ny HR-chef får du möjlighet att delta i fortsatt utveckling av en väl fungerande organisation. HR-frågorna står högt på agendan för hela ledningen och i ledningsgruppen har du en betydande roll att driva HR-frågorna. Företaget präglas av god stämning och positiv framtidstro. Vi på Förlagssystem uppskattar vår arbetsplats, trivs och har roligt på jobbet.

KVALIFIKATIONER
I rollen som HR-chef hos oss passar du som har ett stort intresse och engagemang för människor och för HR-frågor. Du tycker om att samarbeta med andra, är generös med din kunskap och har ett coachande och pedagogiskt förhållningssätt när du stöttar chefer och medarbetare inom organisationen. Som person är du trygg, stabil och prestigelös, har en positiv syn på tillvaron och tycker om att bidra till utveckling.

Du har flera års erfarenhet och breda kunskaper inom HR-området. Att behärska svenska i tal och skrift är en förutsättning för att klara jobbet. Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom personal- och arbetslivsområdet eller motsvarande utbildning eller erfarenhet, samt tidigare erfarenhet av chefs- och ledarskap.

KONTAKTUPPGIFTER OCH ANSÖKAN
Du ansöker till tjänsten via jobb@forlagssystem.se, märk ansökan med ”HR-Chef”. I den här rekryteringen samarbetar vi med Brita Westberg, Kraftplan HR Business Partner.

Om du har frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Niclas Nohrén, CFO Förlagssystem på 08-657 19 05, alternativ via e-post: niclas.nohren@forlagssystem.se eller Brita Westberg på 070-142 76 13,  brita.westberg@kraftplan.com.

Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt men senast 2022-12-25

Välkommen med din ansökan!