Sökes! Förskollärare med möjlighet till rektorstjänst

Vill du arbeta på en föräldrakooperativ förskola med ett personligt klimat där du som förskollärare tillsammans med dina kollegor får utveckla och forma förskolan? Då kan Förskolan Blåklockan i Bonäs (Mora) vara något för dig!

 

Vill du arbeta på en föräldrakooperativ förskola med ett personligt klimat där du som förskollärare tillsammans med dina kollegor får utveckla och forma förskolan? Då kan Förskolan Blåklockan i Bonäs (Mora) vara något för dig!

Om förskolan Blåklockan

Vi erbjuder förskola och fritidshem. Blåklockan har friluftsliv, natur och miljö som profil. Detta integreras i alla ämnen och all verksamhet så långt som möjligt. Pedagogikens grundidé bygger på ett upplevelsebaserat lärande och att barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom vistelse utomhus på gården och i den närliggande naturen. Vår gård är stor och lämpar sig väl för utelek och vi jobbar med Friluftsfrämjandets Knytte- och Mulleverksamhet.

Vem söker vi?

Nu söker vi dig som är utbildad förskollärare och vill jobba som förskollärare och ansvarig för förskolan i rollen som rektor.

Som person är du trygg och förtroendeingivande vilket möjliggör god kontakt med barn, kollegor och föräldrar. Du bidrar till ett öppet och utvecklande klimat och har lätt för att kommunicera med andra. Du tillför energi, är positiv och kreativ!

Då din roll som förskollärare/rektor innebär att du är både kollega och chef i ett litet arbetslag ser vi gärna att du som söker har förmåga och erfarenhet av att kombinera dessa två roller. Om du ej har utbildning för rektorstjänst bekostar förskolan detta kommande termin. Du läser då på halvtid och är på förskolan på halvtid.

Som förskollärare är du trygg, engagerad och nyfiken och du trivs med att vara ute i naturen med barnen och ser utevistelse som en del av lärandet. Du har en positiv barnsyn som utgår från att alla barn har förmågor och egenskaper som är värdefulla och kan utvecklas om de får rätt förutsättningar. Du är kreativ när det gäller att utveckla verksamheten för att uppnå detta. Du vill utvecklas och hitta nya vägar i ditt och förskolans pedagogiska arbete samt har förmåga att anpassa ditt arbete då barngruppen förändras.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad och erfaren förskollärare, har erfarenhet av (eller är väldigt nyfiken på att lära dig) att leda grupper och processer. Samt har god kännedom om styrdokumenten inom området och kan omsätta dessa i praktiken. Genomförd rektorsutbildning är meriterande, men inget krav. Vi ser det som starkt meriterande om du är sugen på att ta dig ann rektorsutbildningen om du saknar den. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på 100% med sex månaders provanställning. Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn. Tillträde efter överenskommelse.

Utbildning och färdigheter

Förskollärarlegitimation (krav)

Rektorsutbildning (meriterande).

Om ansökan

Urval sker löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut 3:e september 2021. Varmt välkommen med din ansökan!

Maila CV och personligt brev till jobba@kraftplan.com för ansökan.

Ring Maria Ekvärn, personalansvarig i styrelsen, vid frågor 073-705 30 17.