Sökes! Förskollärare med möjlighet till rektorstjänst

Vill du arbeta på en föräldrakooperativ förskola med ett personligt klimat där du som förskollärare tillsammans med dina kollegor får utveckla och forma förskolan? Då kan Förskolan Blåklockan i Bonäs (Mora) vara något för dig!

Nu söker vi dig som är utbildad förskollärare och vill jobba som  förskollärare 100% med möjlighet att inneha rektorstjänsten på förskolan. Om du ej har utbildning för rektorstjänst bekostar förskolan detta till hösten. Du läser då på halvtid och är på förskolan på halvtid.

Om Förskolan Blåklockan

Vi erbjuder förskola och fritidshem. Blåklockan har friluftsliv, natur och miljö som profil. Detta integreras i alla ämnen och all verksamhet så långt som möjligt. Pedagogikens grundidé bygger på ett upplevelsebaserat lärande och att barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom vistelse utomhus på gården och i den närliggande naturen. Vår gård är stor och lämpar sig väl för utelek och vi jobbar med Friluftsfrämjandets Knytte- och Mulleverksamhet.

Vem söker vi?

Då din roll som rektor/förskollärare innebär att du är både kollega och chef i ett litet arbetslag ser vi gärna att du som söker har förmåga och erfarenhet av att kombinera dessa två roller.

Du är lyhörd och tycker om att samarbeta men kan även vara tydlig och fatta beslut. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du med engagemang för den pedagogiska utvecklingen i verksamheten. Du är väl förtrogen med skollagen samt förskolans styrdokument och pedagogiska uppdrag och du följer upp den pedagogiska verksamheten tillsammans med kollegor, styrelse och föräldrar.

Du har tillsammans med styrelsen i föreningen personalansvar och ansvar för att verksamheten efterlever gällande arbetsmiljölagstiftning. Som ledare är du tydlig, kommunikativ, empatisk och lösningsfokuserad. Du har förmåga att ta tillvara och uppmuntra personalens olika kompetenser och stötta dem i det dagliga arbetet likväl som i arbetet med att nå uppsatta mål. Vi ser även det som viktigt att du ser det som en fördel med att jobba i barngrupp med varierande åldrar.

Som förskollärare är du trygg, engagerad och nyfiken och du trivs med att vara ute i naturen med barnen och ser utevistelse som en del av lärandet. Du har en positiv barnsyn som utgår från att alla barn har förmågor och egenskaper som är värdefulla och kan utvecklas om de får rätt förutsättningar. Du är kreativ när det gäller att utveckla verksamheten för att uppnå detta. Du vill utvecklas och hitta nya vägar i ditt och förskolans pedagogiska arbete samt har förmåga att anpassa ditt arbete då barngruppen förändras.

Du ser den kooperativa formen som en tillgång och trivs med att driva Blåklockan tillsammans med föräldrarna i föreningen. Du är tydlig och närvarande i din kommunikation med styrelsen och kan analysera och förmedla den helhetsbild du genom din roll får av verksamheten. Du deltar regelbundet på styrelsemöten samt agerar som en länk mellan personalen och kooperativet.

Som person är du trygg och förtroendeingivande vilket möjliggör god kontakt med barn, kollegor och föräldrar. Du bidrar till ett öppet och utvecklande klimat och har lätt för att kommunicera med andra. Du tillför energi, är positiv och kreativ!

Kvalifikationer

Du är utbildad och erfaren förskollärare, har erfarenhet av (eller är väldigt nyfiken på att lära dig) att leda grupper och processer. Samt har god kännedom om styrdokumenten inom området och kan omsätta dessa i praktiken. Genomförd rektorsutbildning är meriterande, men inget krav. Vi ser det som starkt meriterande om du är sugen på att ta dig ann rektorsutbildningen om du saknar den. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Förmåner

Fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag och vissa arbetskläder.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning på 100% med sex månaders provanställning. Utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn. Tillträde efter överenskommelse.

Utbildning och erfarenhet

Förskollärarlegitimation. Rektorsutbildning (meriterande).

Språk

Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Om ansökan

Urval sker löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut 7:e juni 2021. Varmt välkommen med din ansökan!

Maila CV och personligt brev till jobba@kraftplan.com för ansökan.
Ring Maria Ekvärn, personalnsvarig i styrelsen, vid frågor 073-705 30 17.