#HRforthewin

HR-podden med affärsfokus där vi pratar med olika personer i näringslivet om deras syn på hur HR kan påverka företagets lönsamhet positivt. #HRforthewin drivs av Mikaela Winberg och Nina Sund från Kraftplan | HR Business Partner

Senaste avsnitten

Främja välmående på arbetsplatsen - öka lönsamheten!

Det handlar inte längre om hur mycket tid vi jobbar, utan vad vi presterar. Joakim Hällström brinner för frågan kring att främja välmående på arbetsplatsen för att få engagerade medarbetare och därmed en ökad lönsamhet i bolaget. I det här avsnittet får vi massor av bra, handfasta och praktiska aktiviteter som ni kan börja med redan idag!

Fördomsfri rekrytering med Arbetsförmedlingen

Neda Mostofi jobbar som företagsrådgivare hos arbetsförmedlingen och brinner för frågan kring inkludering och fördomsfri rekrytering. Vi får en hel del bra tips och verktyg kring hur HR kan stötta de företag vi jobbar tillsammans med i denna fråga. Vi fortsätter att lyfta den här viktiga frågan till bordet!

Hanna Bergfäldt - Vinnare av årets HR-Chef 2019

Hanna Bergfäldt, Head of HR hos Elgiganten, blev vinnare av priset som årets HR-chef under HR Galan 2019 som arrangerades av Sveriges HR Förening. Vi får veta mer om hur Hanna bedriver HR arbetet tillsammans med sitt team, tips och insikter för att lyckas med jämställdhetsfrågor, hur hon ser på kommande trender inom HR och mycket mer! Vi säger stort grattis igen till det fina, och väl värda priset 🙂

Fabian Åhlin - Vinnare av årets HR-medarbetare 2019

Fabian Åhlin, Talent Acquisition Partner hos Billerud Korsnäs fick pris som året HR-medarbetare under HR Galan 2019 som arrangerades av Sveriges HR Förening. Vi får veta mer om hur Billerud Korsnäs arbetar med TA och ger tips på vad som är viktigt för att lyckas. Stort grattis än en gång till det fina priset!

Vi får inte nog av att prata rekrytering!

Workbuster tillhandahåller ett rekryteringssystem med en funktion som kallas Hello Talent! Konceptet bidrar till att skapa förutsättningar för företag att rekrytera fördomsfritt och inkluderande. Ett suveränt initativ tycker vi, som uppenbarligen inte kan få nog av detta ämne :)Missa inte samtalet med Markus Wedin, försäljningschef på Workbuster som berättar mer om konceptet.

Många skratt och en hel del rekrytering med Erik Hell!

Erik Hell ansvarar för att driva rekryteringsaffären hos Kraftplan HR Business Partner. Vi pratar med Erik om hur man lyckas med en bra rekryteringsprocess och vad affärsnyttan egentligen blir om man lyckas. Det här avsnittet bjuder på många tips och tricks, och en hel del skratt - ett toppenbra avsnitt med andra ord!

HR Dagarna - dag 2

Lyssna på del två av HR Dagarna 2019, en härlig mix av deltagare, arrangörer och sponsorer. Vi får höra mer om vad deltagarna tycker om föreläsningarna och eventet. I det här avsnittet pratar vi med: Erik Hell, Lovisa Johansson, Ludvig Odin Hestvik, Björn Bylund, Richard Mårtensson, Susanne Lindfors, Ryan Alexander Eriksson och sist men inte minst - Manne Didehvar.

HR Dagarna - dag 1

Lyssna på en härlig mix av deltagare, arrangörer och sponsorer från HR Dagarna 2019 där stämningen var på topp! Vi får höra mer om vad deltagarna tycker om föreläsningarna och eventet. I det här avsnittet pratar vi med: Tobias Odervång, Ulrika Spåls, Malin Ågehäll, Maria Träisk, Sofia Honungsmåne, Anna Hansson och Helena Tönne.

HR Dagarna - Mark Levengood

Vi fick äran att intervjua Mark Levengood som var årets konfrencier för HR Dagarna 2019. Mark berättar om sina erfarenheter och spaningar inom HR området, men stor insiktsfullhet, engagemang och humor. Med detta inleder vi en serie av avsnitt från HR Dagarna där ni får följa med och uppleva stämningen från cirkus i Stockholm.

Rekrytera fördomsfritt!

Vi träffade stiftelsen Working for Change som jobbar med att ta fram ett verktyg för att hjälpa företag att rekrytera fördomsfritt och inkluderande. Vi får höra om bakgrunden till att stiftelsen startades och vad affärsnyttan med mångfald är.

HR Dagarna - Anna Tebelius Bodin

Anna Tebelius Bodin är pedagog, föreläsare och sakkunnig om hjärnan. Hon är en av föreläsarna under HR Dagarna 2019 som anordnas av Sveriges HR Förening. Vi pratar med Anna om hur vi kan göra hållbara val för hjärnan och vad det ställer för krav på oss inom HR. Läs mer och anmäl dig här: www.hrforeningen.se

Performance Management

Vi träffade Ylva Allard, VP Human Resources hos IPCO och pratade om Performance Management. Vi får massor av bra tips och tankar kring hur vi kan lyckas arbeta strategiskt och affärsnära med Performance. Det handlar om att skapa en välmående organisation som ger lönsamhet på sista raden - alltså ett avsnitt med stor dos av HR med affärsfokus.

HR Dagarna - Emelie Fågelstedt

Emelie Fågelstedt, Digital Strateg och en av grundarna av Svenska Nomader, föreläser under HR Dagarna 2019 som arrangeras av Sveriges HR Förening. Vi pratar med Emelie om vad en digital nomad är, och hur HR kan förbereda sig och börja anamma GIG-ekonomin som vi står inför. Läs mer och anmäl er till HR Dagarna 2019 här: www.hrforeningen.se

Att identifiera talanger genom Talent Management

Vi träffar Tess Persson (ABB) och pratar med henne om Talent Management, hur organisationer kan arbete för att identifera talanger och utveckla dessa. Vi får även fördjupa oss i Tess otroligt intressanta HR resa som startade i New York där hon blev kvar under många år innan hon kom tillbaka till Sverige.

HR-dagarna - Elin Öberg Mårtenzon

Elin Öberg Mårtenzon, Chief Innovation Officer hos TNG är en av föreläsarna under HR Dagarna 2019 som arrangeras av Sveriges HR Förening. Vi pratar med Elin om intervjuroboten Tengai som fått ett stort internationellt intresse, och hur den används för att rekrytera fördomsfritt. Läs mer och anmäl er till HR Dagarna 2019 här: www.hrforeningen.seLäs mer och anmäl er till HR Dagarna 2019 här: www.hrforeningen.se

Tomas Paananen - Lösningsfokuserat ledarskap

Thomas Paananen är huvudtränare för Västerås IK och är omtalad för sitt framgångsrika ledarskap. Hör Thomas berätta vad som är framgångsfaktorerna och hur det kan kopplas till näringslivet. Vi lär oss massor om motivation, värdegrunder och effektiva team.

HR-dagarna - Cecilia Lundin

Cecilia Lundin, Head of People and Brand på Telia Company är en av föreläsarna under HR Dagarna 2019 som arrangeras av Sveriges HR Förening. Vi pratar med Cecilia om att bygga en stark kultur och vad som är viktigt för att jobba med självledarskap i en organisation. Läs mer och anmäl er till HR Dagarna 2019 här: www.hrforeningen.sie

Att implementera och driva traineeprogram

Vi träffar Joakim Forsberg som jobbar med ABB's framgångsrika traineeprogram. Han ger oss sina bästa tips och råd kring traineeprogram, belyser affärsnyttan och kopplingar till organisationens arbetsgivarvarumärke. Som vanligt, väldigt givande och nyttigt avsnitt!

HR Dagarna 2019 - Tobias Frohm

Den här veckan kan vi stolt presentera Tobias Frohm från Systembolaget som är en av talarna på HR dagarna. Tobias har drivit ett uppmärksammat arbete inom kultur och ledarskap. Han berättar även mer om Systembolaget och deras utmaningar framöver.

Att jobba med HR utomlands

Lyssna på Kraftplans senaste tillskott - Viktor Markkula Han har en intressant bakgrund som HR trainee hos ABB och sedan Head of HR i en svensk startup i Sri Lanka. Det finns mycket intressant att hämta i det här avsnittet!

HR Dagarna 2019 - Lena Lid Falkman

Lena Lid Falkman är en av föreläsarna under HR Dagarna 2019 som arrangeras av Sveriges HR Förening. Vi pratar med Lena om framtidens arbetsplatser, hur företag och ledare måste anpassa sig till individens behov och förutsättningar. Läs mer och anmäler er till HR Dagarna 2019 här: www.hrforeningen.se

HR Dagarna 2019 - Charlotta Tillbom

Charlotta är en av talarna under HR Dagarna 2019 som arrangeras av Sveriges HR Förening. VI pratar med Charlotta om hur HRs roll behöver förändras för att möta den digitala transformation som vi står inför. Missa inte HR Dagarna 8-9/10 på Cirkus i Stockholm! Läs mer och anmäl dig här: www.hrforeningen.se

"I hängmattan med Kraftplan"

Ett av våra favoritavsnitt handlar om kultur och employer brandning hos en marknadsledande aktör som vi tror att de allra flesta är nyfikna på! Lyssna när vi pratar med Anna Wångmar som är med och driver HR-frågor på IKEA!

"I hängmattan med Kraftplan"

Johan Book känd från #hejengagemang och aktuell med boken #ledarutmaningen pratar med oss om hur vi kan skapa högpresterande organisationer med motiverade medarbetare genom ett bra ledarskap.

"i hängmattan med Kraftplan"

Fördomsfri rekrytering med Erik Hell. Helt ovetande om vad framtiden skulle erbjuda spelade vi in detta intressanta avsnitt om fördomsfri rekrytering med Erik - som från slutet av september i år blir vår kollega. Erik kommer tillsammans med Mikaela driva affärsområdet Kraftplan | Rekrytering. I detta avsnitt diskuterar vi​ om det går att rekrytera utan att tänka för mycket på magkänsla? Hur jobbar man strukturerat och kompetensbaserat med rekrytering, och varför är det bra?

"i hängmattan med Kraftplan"

Talent Management med Anna Mindelöf. Det här avsnittet har varit topplyssnat sedan första veckan och har under hela året legat topp 3 på vår lyssningslista. Inte undra på det när Anna pratar om hur den gigantiska organisationen Ericsson jobbar för att hitta sina talanger och vad det är som gör att Talent Management bidrar till organisationens lönsamhet.

Luta dig tillbaka i hängmattan och njut!

"i hängmattan med Kraftplan"

Konkurrensklausul och lojalitetsplikt med Torbjörn Danielsson. Det fösta avsnittet i serien med sommarrepriser.Tips för att boosta arbetsrättskunskaperna inför jobbhösten!

Lägg dig tillbaka och lyssna på detta intressanta avsnitt om arbetsrätt, och när du ändock ligger där kan du med fördel lyssna på de andra avsnitten med Arbetsrättsjuristen Torbjörn också!

Diplomerad HR Business Partner

Detta avsnitt sänder vi i samarbete med Sveriges HR Förening till fördel för den nya utbildning de tagit fram i samarbete med IHM Business School. Vi på HRforthewin tycker mycket om att det kommer en utbildning på marknaden som lägger ett affärsfokus på HR! In och lyssna, kanske en av platserna till utbildningen är din!?

Employer Branding och kultur

Vi träffar Anna Wångmar, HR-chef hos IKEA och prata om hur man lyckas med kulturarbete och Employer Branding. Vi diskuterar många områden inom HR och får en insikt i hur IKEA har kunnat lyckas så bra med sitt arbetsgivarvarumärke.

HR Dagarna & HR Galan

Vi träffar Manne Didehvar igen för att prata om HR Dagarna 2019 där HRforthewin har fått den stora äran att podda direkt från eventet och även från HR Galan! Vi är stolta och glada över att få presentera detta samarbete med Sveriges HR Förening. Lyssna på avsnittet och boka in dig på årets största HR event.

Arbetsrätt - del 4

Idag pratar vi med Torbjörn om det tydliggörande arbetsdomstolen gjort nu i april 2019 gällande skriftligt krav på medvetandegörande. Nu finns det inget val längre, medvetandegörande ska vara skriftligt och avsaknad av skriftlig dokumentation kan innebära dryga viten.

Arbetsrätt - del 3

Vi pratar med Torbjörn om en av de absolut senaste domarna från Arbetsdomstolen som ger praxis kring arbetsvägran och de tre typerna av arbetsvägran som AD definierat i domen.

Att rekrytera utifrån potential

Jonas Hed, Rekryterare på Clas Ohlson delar med sig av sina tankar kring att tillsätta en vakant tjänst med rätt potential. Ett avsnitt om kandidatupplevelse, att rekrytera utifrån potential och mycket mer!

Kontakta oss

Nina Sund

Företagsledning & HR-konsult

Mikaela Winberg

Head of Talent Acquisition