#HRforthewin

HR-podden med affärsfokus där vi pratar med olika personer i näringslivet om deras syn på hur HR kan påverka företagets lönsamhet positivt. #HRforthewin drivs av Mikaela Winberg och Nina Sund från Kraftplan | HR Business Partner

Senaste avsnitten

"i hängmattan med Kraftplan"

Talent Management med Anna Mindelöf. Det här avsnittet har varit topplyssnat sedan första veckan och har under hela året legat topp 3 på vår lyssningslista. Inte undra på det när Anna pratar om hur den gigantiska organisationen Ericsson jobbar för att hitta sina talanger och vad det är som gör att Talent Management bidrar till organisationens lönsamhet.

Luta dig tillbaka i hängmattan och njut!

"i hängmattan med Kraftplan"

Konkurrensklausul och lojalitetsplikt med Torbjörn Danielsson. Det fösta avsnittet i serien med sommarrepriser.Tips för att boosta arbetsrättskunskaperna inför jobbhösten!

Lägg dig tillbaka och lyssna på detta intressanta avsnitt om arbetsrätt, och när du ändock ligger där kan du med fördel lyssna på de andra avsnitten med Arbetsrättsjuristen Torbjörn också!

Diplomerad HR Business Partner

Detta avsnitt sänder vi i samarbete med Sveriges HR Förening till fördel för den nya utbildning de tagit fram i samarbete med IHM Business School. Vi på HRforthewin tycker mycket om att det kommer en utbildning på marknaden som lägger ett affärsfokus på HR! In och lyssna, kanske en av platserna till utbildningen är din!?

Employer Branding och kultur

Vi träffar Anna Wångmar, HR-chef hos IKEA och prata om hur man lyckas med kulturarbete och Employer Branding. Vi diskuterar många områden inom HR och får en insikt i hur IKEA har kunnat lyckas så bra med sitt arbetsgivarvarumärke.

HR Dagarna & HR Galan

Vi träffar Manne Didehvar igen för att prata om HR Dagarna 2019 där HRforthewin har fått den stora äran att podda direkt från eventet och även från HR Galan! Vi är stolta och glada över att få presentera detta samarbete med Sveriges HR Förening. Lyssna på avsnittet och boka in dig på årets största HR event.

Arbetsrätt - del 4

Idag pratar vi med Torbjörn om det tydliggörande arbetsdomstolen gjort nu i april 2019 gällande skriftligt krav på medvetandegörande. Nu finns det inget val längre, medvetandegörande ska vara skriftligt och avsaknad av skriftlig dokumentation kan innebära dryga viten.

Arbetsrätt - del 3

Vi pratar med Torbjörn om en av de absolut senaste domarna från Arbetsdomstolen som ger praxis kring arbetsvägran och de tre typerna av arbetsvägran som AD definierat i domen.

Att rekrytera utifrån potential

Jonas Hed, Rekryterare på Clas Ohlson delar med sig av sina tankar kring att tillsätta en vakant tjänst med rätt potential. Ett avsnitt om kandidatupplevelse, att rekrytera utifrån potential och mycket mer!

HRs roll i digitaliseringen

Vi pratar HR och digitalisering med den fantastiska Camilla Hyden som jobbar som VP People and Culture hos CatalystOne. Hur kan HR bidra till lyckade systemprojekt? Hur bygger vi bra relationer tillsammans med IT?

Motivation, engagemang och ledarskap - med Johan Book

Detta avsnitt sänder vi i samarbete med och till förmån för Västerås stadsmissions kvinnofridsarbete. Lyssna och njut!

  • ”I hängmattan med Kraftplan” presenterar idag En repris med Anna Mindelöf som diskuterar Talent Management med oss på HR for the win!
.
.
#ihängmattanmedKraftplan #HRpodd #HRforthewin #HRpoddenmedaffärsfokus #AnnaMindelöf #TalentManagement
  • Den första av sommarens ”i hängmattan med @kraftplanhrbusinesspartner ” finns nu att lyssna på via www.kraftplan.com/podd - den första sommarreprisen handlar om #lojalitetsplikt och #konkurrensklausuler Ni lyssnar till vår eminente arbetsrättsjurist Torbjörn Danielsson. Luta dig tillbaka och njut!
.
.
.
#sommarpodd #ihängmattanmedkraftplan #hrpoddenmedaffärsfokus #hrpodd #arbetsrätt #kraftplanhrbusinesspartner
  • Nu tar vår podd sommarlov, vi är tillbaka i mitten av augusti och kickar igång hösten med ett avsnitt arbetsrätt. Men för att du inte ska tappa stinget i sommar kan du givetvis lyssna på noga utvalda repriser varje onsdag hela sommaren. Njut av ledighet! 🧡
.
.
#hrpodd #vi🧡hr #pod #podcast #hrpodcast #Hrforthewin #hrpoddenmedaffärsfokus #viÄLSKARhr #HRföretag #HRkonsult #Dalarna #Mälardalen #Gästrikland #kraftplan #kraftplanhrbusinesspartner @kraftplanhrbusinesspartner
  • Vi på HRforthewin är riktigt glada att HR rör sig åt rätt håll och får större betydelse ute i organisationer runtom i Sverige. Därför är vi lite extra glada att i detta avsnitt få prata om den nya utbildning som @svhrf lanserar tillsammans med @ihm_business_school Diplomerad HRBP. Avsnittet finns nu att lyssna på via www.kraftplan.com/podd eller där poddar finns.
🎧: @nightly_media .
.
#hrbp #ihmbusinessschool #sverigeshrförening #affärfokus #hrpoddenmedaffärsfokus #podcast #hrpodd #vi🧡HR
  • När man ligger på en klippa och göttar och får höra att vår podd blivit omnämnd som en av de bästa HR poddarna 2019. Den känslan 😍😎 .
.
https://www.hr-natverk.se/de-sju-basta-poddarna-om-hr-2019/
.
.
🎧: @nightly_media #HRpodd #hrpoddenmedaffärsfokus #hrforthewin
  • Nytt avsnitt ute! Employer Branding på IKEA! Ni får här lyssna på Anna Wångmar, HR Manager People & Culture IKEA Group.
🎧 @nightly_media 🧡
.
.
.
#hrpoddenmedaffärsfokus HRforthewin #IKEA #hrbp
  • Nytt avsnitt ute nu! Där vi fnittrande och lyckliga berättar mer om vårt samarbete med @svhrf och där Generalsekreterare Manne Didehvar berättar om både HR Dagarna och HR Galan och vad som väntar den som anmäler sig som deltagare dessa två guldiga dagar! .
.
www.kraftplan.com/podd eller där poddar finns. 🎧: @nightly_media .
.
#vi🧡hr ##HRFTW #viÄLSKARhr #hrpoddenmedaffärsfokus #hrpodd #sverigesHRförening #HRföreningen #samarbete #HRgalan #HRdagarna
  • Sveriges HR Förening anordnar eventen HR Dagarna och HR Galan - kompetensutvecklingsdagar för HR-människor!
  • Nu äntligen får vi dela med oss av de underbart roliga nyheterna!! Vi har fått den stora äran att bevaka HR Dagarna OCH HR Galan med vår podd! ✨🧡✨🧡✨ Tack Manne Didhevar och @svhrf för förtroendet och uppdraget! 🙏 En tokigt kul utmaning som vi kommer ta oss ann med hull och hår. Stay tuned!
.
.
#sverigeshrförening #sverigesHRforening #podd #poddbevaka #podda #HRgalan #HRdagarna #stolta #hrforthewin #hrpoddenmedaffärsfokus #kraftplan #hrbp
  • Vi ser fram emot dagens möte med @svhrf 🧡
.
.
#hrforthewin #hrpodd #hrpoddenmedaffärsfokus #affärsfokus #sverigesHRförening

Kontakta oss

Nina Sund

Företagsledning & HR-konsult

Mikaela Winberg

Head of Talent Acquisition