#HRforthewin

HR-podden med affärsfokus där vi pratar med olika personer i näringslivet om deras syn på hur HR kan påverka företagets lönsamhet positivt. #HRforthewin drivs av Mikaela Winberg och Nina Sund från Kraftplan | HR Business Partner

Senaste avsnitten

Arbetsrätt - del 4

Idag pratar vi med Torbjörn om det tydliggörande arbetsdomstolen gjort nu i april 2019 gällande skriftligt krav på medvetandegörande. Nu finns det inget val längre, medvetandegörande ska vara skriftligt och avsaknad av skriftlig dokumentation kan innebära dryga viten.

Arbetsrätt - del 3

Vi pratar med Torbjörn om en av de absolut senaste domarna från Arbetsdomstolen som ger praxis kring arbetsvägran och de tre typerna av arbetsvägran som AD definierat i domen.

Att rekrytera utifrån potential

Jonas Hed, Rekryterare på Clas Ohlson delar med sig av sina tankar kring att tillsätta en vakant tjänst med rätt potential. Ett avsnitt om kandidatupplevelse, att rekrytera utifrån potential och mycket mer!

HRs roll i digitaliseringen

Vi pratar HR och digitalisering med den fantastiska Camilla Hyden som jobbar som VP People and Culture hos CatalystOne. Hur kan HR bidra till lyckade systemprojekt? Hur bygger vi bra relationer tillsammans med IT?

Motivation, engagemang och ledarskap - med Johan Book

Detta avsnitt sänder vi i samarbete med och till förmån för Västerås stadsmissions kvinnofridsarbete. Lyssna och njut!

Talent Acquisition och mycket mer!

Vi träffar David Blaag Nilsson från Recpro och djupdyker i Talent Acquisition och hur en rekryterare kan jobba närmare kunden än vid traditionella rekryteringsuppdrag. Och vi pratar Employer Branding!

Att planera är silver, att göra är guld

Kan man skapa ökad prestation genom ökad motivation? Johan Book, författaren och föreläsare ger dig svaret! Ett avsnitt i samarbete med Västerås Stadsmission och deras arbete för kvinnofrid.

Fördomsfri rekrytering

Går det att rekrytera utan magkänsla? Kan man undvika diskriminering? Hur jobbar man strukturerat och kompetensbaserat? Detta och mycket mer diskuterar vi med Erik Hell, Rekryterare på Borlänge kommun.

HR i det beslutande rummet

Manne Didehvar, Generalsekreterare på Sveriges HR Förening, gästar vår podd. Vi har ett väldigt intressant samtal om strategisk HR och HR Föreningens roll i förflyttningen mot en mer affärsdriven HR.

Målstyrning

Vi pratar med Ann-Charlotte Andersson igen, den drivna VDn på Scanmast AB. Temat för avsnittet är målstyrning och hur man kan engagera varje enskild medarbetare att bidra till verksamhetens övergripande mål.

FNs hållbarhetsmål

Hur kan HR bidra till att jobba med socialt ansvarstagande och FN's hållbarhetsmål? Karin Svärd Hertel och Åsa Sund hjälper oss att reda ut detta och ger oss bra tips och övningar. Missa inte detta viktiga och meningsfulla avsnitt!

DISC-analyser

Vi pratar med Christian från Nordpuls om den omtalade DISC-analysen. Tillsammans med Christian reder vi ut kritiken och får värdefulla tips kring hur vi kan jobba med analysen.

HR ur ett VD-perspektiv Del 2

Lotta som är VD på Scanmast ger oss sina bästa tips på hur HR kan ta en större plats i ledningsgruppen och jobba mer strategiskt tillsammans med VD.

HR ur ett VD-perspektiv

Daniel Lindkvist, VD på Lystra Personlig Assistans delar med sig av sina tankar kring HR. Otroligt intressant och lärorikt avsnitt!

 • Senaste nytt från arbetsdomstolen i vår podd #HRforthewin finns på vår hemsida. Vi 🧡 HR!
.
.
.
#hraffärspartner #HRftw #arbetadomstolen #senastenytt #prejudicerandedom #praxis #kraftplan #podd #podcast #HRpodd #HRpodcast #affärsfokus #HRmedaffärsfokus #viÄLSKARhr #vi🧡HR #västerås #mälardalen #gästrikland #gävleborg #dalarna #hrpoddenmedaffärsfokus #
 • Inspelning på G!
 • Arbetsrätt är grundstenen i vår verksamhet, utifrån en korrekt hanterad arbetsrätt finns oändliga möjligheter att bygga såväl ledarskap som teamutveckling och genom de bästa ledarna och väl sammansvetsade team skapa engagemang i organisationen.

Därför ligger det oss lite extra varmt om hjärtat att kunskapssprida just arbetsrätt genom vår podd #HRforthewin. Denna gång pratar vi med Arbetsrättsjuristen Torbjörn Danielsson om en rykande färsk AD-dom som ger praxis kring arbetsvägran. Lyssna här:

www.kraftplan.com/podd 🎧: @nightly_media 🍾🥂
.
.
.
#hrpoddenmedaffärsfokus #forthewin #viälskarhr #arbetsrätt #arbetsvägran
 • På onsdag har jag en ny sidekick i avsnittet med Torbjörn Danielsson. Min kollega Erik Jannesson hjälper mig i samtalet om arbetsvägran, saklig- och laglig grund och semester. Stay tuned! Vi 🧡 HR!
.
.
.
#hrforthewin #hrpoddenmedaffärsfokus #hrpodd #hrpodden #kraftplan #hrbusinesspartner #viÄLSKARhr
 • Att rekrytera utifrån potential, kandidatupplevelsen och mycket mycket mer. Några skratt dessutom! Lyssna på detta härliga avsnitt där vi träffar Jonas Hed, Rekryterare på Clas Ohlson, och pratar om något som det märks tydligt att han ÄLSKAR! .
Finns där poddar finns och hos oss: www.kraftplan.com/podd
🎧: @sound_by_night .
.
.
#rekrytering #rekryterautifrånpotential #potential #TalentAcquisition #employerbrand #viälskarhr #forthewin #kandidatupplevelse #viÄLSKARrekrytering #hrpoddenmedaffärsfokus #Hrforthewin #HRpodd #HRpodcast
 • Idag träffar du Camilla Hydén Karlsson från @catalystone_s Solutions – Nordisk ledare inom HCM Software för att prata om HR och digitalisering. Hur kan HR bidra till lyckade systemprojekt? Hur man bygger bra relationer tillsammans med IT? Och massor av fler intressanta frågeställningar. .
.
.
#HRochdigitalisering #HR #HRpoddenmedaffärsfokus #HRpodcast #HRBP
www.kraftplan.com/podd
 • Vår ljudtekniker till vår podd #hrforthewin ljudredigerar poddavsnittet vi gjort i samarbete med @vasterasstadsmission utan kostnad till fördel för kvinnofridsarbetet. Vi dubblar därför vårt bidrag till stadsmissionen till 20kr per unik lyssning. Vid 23:59 på tisdag räknar vi ihop lyssningar och skänker därefter vårt bidrag till en otroligt viktig sak. Tack Nathaly för att du så engagerat är med och bidrar!
@sound_by_night (på instagram) in och följ henne! En musiker, artist, ljudtekniker och mycket, mycket mer! ❤️
 • Ett avsnitt i samarbete med @vasterasstadsmission till fördel för deras kvinnofridsarbete!
Lyssna på Johan Book från @motivationsbyran och Hanna Wiljebrandt när de inspirerande pratar om lönsamhet genom medarbetarens motivation och engagemang!
🎧: @sound_by_night .
.
.
#motivation #engagemang #högpresterandeteam #lönsammaoeganisationer #ledarskap #hrforthewin #viÄLSKARhr #kraftplan #hrbusinesspartner #hrpoddenmedaffärsfokus #hrpodd #hrpodcast #livetpåkraftplan
 • Poddar med Jonas Hed, Clas Ohlson, om rekrytering, kandidatupplevese och att rekrytera utifrån potential: lyssna v. 14 🙌
 • Nu hittar ni oss på Spotify! .
.
#spotify #podcasters #hrpodd #hrpodcast #hrforthewin ##Hrpoddenmedaffärsfokus #viÄLSKARhr

Kontakta oss

Nina Sund

Företagsledning & HR-konsult

Mikaela Winberg

Head of Talent Acquisition