#HRforthewin

HR-podden med affärsfokus där vi pratar med olika personer i näringslivet om deras syn på hur HR kan påverka företagets lönsamhet positivt. #HRforthewin drivs av Mikaela Winberg och Nina Sund från Kraftplan | HR Business Partner

Senaste avsnitten

Talent Acquisition och mycket mer!

Vi träffar David Blaag Nilsson från Recpro och djupdyker i Talent Acquisition och hur en rekryterare kan jobba närmare kunden än vid traditionella rekryteringsuppdrag. Vi diskuterar Employer brandning, kandidatupplevelse och mycket mer.

Att planera är silver, att göra är guld

Kan man skapa ökad prestation genom ökad motivation? Johan Book, författaren och föreläsare ger dig svaret! Ett avsnitt i samarbete med Västerås Stadsmission och deras arbete för kvinnofrid.

Fördomsfri rekrytering

Går det att rekrytera utan magkänsla? Kan man undvika diskriminering? Hur jobbar man strukturerat och kompetensbaserat? Detta och mycket mer diskuterar vi med Erik Hell, Rekryterare på Borlänge kommun.

HR i det beslutande rummet

Manne Didehvar, Generalsekreterare på Sveriges HR Förening, gästar vår podd. Vi har ett väldigt intressant samtal om strategisk HR och HR Föreningens roll i förflyttningen mot en mer affärsdriven HR.

Målstyrning

Vi pratar med Ann-Charlotte Andersson igen, den drivna VDn på Scanmast AB. Temat för avsnittet är målstyrning och hur man kan engagera varje enskild medarbetare att bidra till verksamhetens övergripande mål.

FNs hållbarhetsmål

Hur kan HR bidra till att jobba med socialt ansvarstagande och FN's hållbarhetsmål? Karin Svärd Hertel och Åsa Sund hjälper oss att reda ut detta och ger oss bra tips och övningar. Missa inte detta viktiga och meningsfulla avsnitt!

DISC-analyser

Vi pratar med Christian från Nordpuls om den omtalade DISC-analysen. Tillsammans med Christian reder vi ut kritiken och får värdefulla tips kring hur vi kan jobba med analysen.

HR ur ett VD-perspektiv Del 2

Lotta som är VD på Scanmast ger oss sina bästa tips på hur HR kan ta en större plats i ledningsgruppen och jobba mer strategiskt tillsammans med VD.

HR ur ett VD-perspektiv

Daniel Lindkvist, VD på Lystra Personlig Assistans delar med sig av sina tankar kring HR. Otroligt intressant och lärorikt avsnitt!

  • Vi träffar David Blaag Nilsson från @wearerecpro och djupdyker i Talent Acquisition och hur en rekryterare kan jobba närmare kunden än vid traditionella rekryteringsuppdrag. Vi diskuterar Employer Branding, kandidatupplevelsen och mycket mer! In och lyssna med dig! www.kraftplan.com/podd
🎧: @sound_by_night .
.
.
.
#talentacquisition #rekrytering #inhouse #kompetens #employerbrand #hrpodd #hrpodcast #hrpoddenmedaffärsfokus #poddtoppen #hrforthewin #kraftplan #hrnusinesspartner #viälskarhr
  • Imorgon onsdag släpper vi ett avsnitt där vi gör ett besök hos @wearerecpro igen. Denna gång träffar vi David Blaag Nilsson som berättar om sin syn på #talentacquisition och om hur en rekryterare kan jobba närmare kunden än vid traditionella rekryteringsuppdrag.
.
.
.
#rekrytering #TA #rekryteringskonsult #employerbrand #arbetsgivarvarumärke #hrforthewin #hrpoddenmedaffärsfokus #hrpodd #hrpodcast #poddtoppen #kraftplan #hrbp #hrbusinesspartner
  • Intensiv men otroligt givande dag! Först poddinspelning med David Nilsson Team Lead och konsult på @wearerecpro . Tillsammans med honom hade vi ett intressant samtal om skillnaden mellan traditionell rekrytering och #talentacqusition Vi besökte sedan Camilla Hydén, VP People and Culture på @catalystone_s som brinner för digitaliseringsresan och hur vi på HR kan göra den värdeskapande. Stay tuned!! #kuldagpåjobbet #viälskarHR #HRforthewin #hrpoddenmedaffärsfokus #livetpåkraftplan #kraftplan #hrbusinesspartner @kraftplanhrbusinesspartner
  • Påväg till jobbet imorse lyssnade vi till en kollega i branschen! Tack @agilahrpodden för ert bra avsnitt!
.
.
.
#hrforthewin #poddtoppen #agilHR #viälskarHR #kraftplanhrbusinesspartner
  • Hur skapar man ökad prestation genom ökad motivation? @bookjohan ger dig svaret på @meetexpectrum i #västerås den 21a mars. Vi gör detta avsnitt i samarbete med @vasterasstadsmission till förmån för deras kvinnofridsarbete. Och vi kommer att sända från eventet! Så häng med!
www.kraftplan.com/podd
.
.
.
.
#HRpodd #Hrforthewin #hrpoddenmedaffärsfokus #HRärkul #viälskarHR #hjälpadärmankan #spridabudskap #kvinnofrid #poddtoppen
  • Spelar in podd i samarbete med #västeråsstadsmission Släpps på onsdag! .
.
#HRforthewin #HRpoddenmedaffärsfokus #kvinnofrid #välgörenhet
  • Nytt avsnitt!

Går det att rekrytera utan att tänka för mycket på magkänsla? Hur jobbar man strukturerat och kompetensbaserat med rekrytering, och varför är det bra? Alla dessa frågor och mycket mer diskuterar vi tillsammans med Erik Hell som jobbar med rekrytering hos Borlänge Kommun.
.
.
🎧: @sound_by_night 
http://www.kraftplan.com/podd/
  • Vill du växa i din profession inom HR? 
Tillsammans med oss gör du det på ett hållbart och långsiktigt sätt. Vi söker nu dig som är junior i din roll och ser din framtid som generalist. Med oss breddar du din kompetens genom olika uppdrag hos olika kunder - där du alltid får stöttning i din roll av en mer senior kollega på vår HR-avdelning.

Ansök via www.kraftplan.com/rekrytering
  • Manne Didehvar, Generalsekreterare på @svhrf diskuterar strategisk HR med oss, hur HR kan förflyttas till det beslutande rummet och hur #sverigeshrförening arbetar med dessa frågor.
Vi är så löjligt glada att det var i vår podd Manne valde att göra sin första poddintervju! 👌🙌🙏💪🤘❤️
.
.
.
#viälskarhr #strategiskhr #hrärkul #hrpodd #hrpodcast #hrpoddenmedaffärsfokus #hrforthewin #sverigeshrforening #mannedidhevar 🎧: @sound_by_night
  • Idag lyssnar vi på #målstyrning med Vd på @scanmast, imorgon släpper vi avsnittet där @svhrf generalsekreterare berättar om sin syn på HRs roll nu och i framtiden.
.
.
.
#hr #affärsfokus #framtid #hrforthewin #viälskarhr #hrärkul #tisdag #utveckling #kraftplan #hrbusinesspartner #hrbp #podd #hrpodd #podcast #hrpodcast

Kontakta oss

Nina Sund

Företagsledning & HR-konsult

Mikaela Winberg

HR-konsult